Slotenmaker A.S.LUC

Menu

Slotenmaker A.S.LUC

Sluitplannen/Sleutelplannen

Bepaal wie toegang heeft tot wat met zijn sleutel.

Wij zijn gespecialiseerd in het leveren en het (indien gewenst) plaatsen van gelijksluitende cilindersloten of in sluitplan (ook sleutelplan genoemd). Het plaatsen van veiligheidscilinders in sluitplan is de specialiteit van A.S.LUC

Service en assemblage van de cilindersloten kunnen volledig in eigen beheer gebeuren, hiervoor zijn we namelijk uitgerust met de modernste computermachines. Verder beschikken we over een grote stock om snel bestellingen uit te kunnen leveren. Op dit vlak hebben we dan ook zeer veel succes bij onze klanten.

Verder is onze grondige kennis van onze sloten en plaatsingservaring een groot pluspunt waar onze klanten dankbaar beroep op doen.

Wat is een sluitplan of sleutelplan ?

Een sluitplan of sleutelplan is een systeem waarbij de toegangsrechten tot verschillende deuren door de verantwoordelijke bepaald kunnen worden. U bepaalt dus zelf wie tot welke deur toegang heeft.

Er bestaan verschillende systemen sluitplannen

  • Hoofdsleutelsysteem (Master key system): hierin kan de hoofdsleutel alle deuren bedienen, terwijl de andere sleutels alleen op de individuele cilinder passen.
  • Centraal hoofdsleutelsysteem: hierin passen meerdere sleutels allemaal op dezelfde deur.
    Bijvoorbeeld: In een appartementsgebouw kan iedere bewoner met zijn eigen sleutel de ingangsdeur openen, maar kan met dezelfde sleutel ook zijn eigen appartementsdeur openen en dit zonder bij de buren binnen te kunnen.
  • Generaal hoofdsleutelsysteem: hier opent de hoofdsleutel alle deuren, de groepssleutel opent een groep deuren en de individuele sleutel opent één bepaalde deur. Dit gaat allemaal volgens het opgestelde sluitplan.

Sluitplan opstellen

Om een sluitplan op te stellen wordt er gebruikt gemaakt van een tabel, die volledig wordt vastgesteld aan de hand van de verstrekte toegangsgegevens. Als er iemand is die toegang moet krijgen tot een bepaalde ingang, wordt het overeenkomstige vakje zwart gekleurd of er wordt een kruisje gezet. Als dit plan volledig is ingevuld, wordt aan de hand van de tabel de lading van cilinders berekend.

Het is onmogelijk om achteraf wijzigingen in het sluitplan aan te brengen, aangezien de cilinders mechanisch gecodeerd worden. Het is wel mogelijk om de cilinders gelijksluitend te maken, als deze reeds in de combinatie van het sluitplan zijn voorzien. Voor een vlot verloop, staan wij onze klanten na een gesprek bij voor de juiste keuze van cilinder en het opstellen van het plan.

Bij grote projecten zoals scholen, bedrijven of appartementsgebouwen is het nuttig dat we ter plaatsen komen om een juist beeld te vormen en om zo een gepast voorstel te kunnen doen.

Voor meer info kan u altijd mailen asluc@skynet.be of bellen Gsm: 0475/25.77.93

Suitplan of slotenplan Dom

Sleutelplan of sluitplan opstellen